web analytics

Make Your Blog More Beautiful

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on StumbleUpon

I have been featured! Yeah my little homemade blog got the thumps up from a real blogging pro.

Amanda from Beautiful Blog Designs, included my blog in her ‘Beautiful Blogs’ series. I am so happy and over the moon by this. I know I am happy with my new design but some outside validation can go a long way. 

Mijn blog is gefeatured op Amanda’s blog Beautiful blog designs (klik op de button hierboven om haar blog te bezoeken). Een paar weken geleden was ik per ongeluk al bloghoppend op haar blog gestoten, ik wilde dat ik haar gevonden had toen ik bezig was met mijn blog makeover, dat had me een hoop kopzorgen bespaard).

I stumbled onto Amanda’s blog while bloghopping to other day. I wish I had found her a couple of months ago when I was knee deep trying to dig my way out of the HTML mess I had created while giving my blog a makeover. She could really have saved me a lot of time and headaches.

Printscreen blog 21 augustus 09My old blogdesign, handmade by yours truly too 

Beautiful Blog Designs is a highly informational blog that provides you with buck loads of inspiration, information, tutorials and references to make your blog look and work better.
Amanda’s blog bevat heel veel informatie en tutorials voor iedereen die zijn blog zo leuk en mooi mogelijk wil maken.

And just in case (although I really don’t know why you would be so maybe just skip this session) any of your are interested in making my blog experience on your blog more pleasurable, here are some of the things you can do to your blog to make me really happy:
Hoewel ik er natuurlijk helemaal niets mee te maken heb wilde ik jullie toch een paar dingen meegeven waar jullie mij met jullie blogs blij meek kunnen maken.

 • Big Pictures! I want details, glorious details. If you are showing me something, then please really show it off to these old eyes of mine. (Grote foto’s aub, ik word ook al een dagje ouder)
 • Go to your google profile and mark the box ‘show my email’, that way you don’t show up as a ‘no reply blogger’ in my inbox when you comment on my blog and I can communicate with you so much easier. (Ga naar google profiel bewerken en vink het vakje ‘geef mijn email adres weer’ aan, dat communiceert een stuk makkelijker)
 • Turn of the automatic music on your blog, it always scares the hell out of me and makes your blog load very slowly (and I can sneak in a peak on your blog while ‘watching’ television or during my lunch break at work). (Ik ben geen fan van automatische muziek, ik schrik er vaak van en maakt het onmogelijk om stiekem blogs te lezen tijdens mijn luchpauze)
 • Add the subscribe button to your blog (blogger has it in the gadgets section), if I want to subscribe and can’t find the button I often forget (or don’t bother) to do it manually. (voeg de subscribe knop toe, als ik het handmatig moet doen, vergeet ik het vaak, ik word ook al een dagje ouder)
 • Keep blogging to you own hearts content! Don’t apologize if life gets in the way sometimes, it happens to all of us. But reading ‘I am so sorry I didn’t blog for so long’ a lot of times can get a bit tedious. (blog op de manier waarop je er lol in hebt en verontschuldig je niet als je er een tijdje geen tijd voor hebt gehad. Dat begrijpen we wel)

21 vogeltjesboom_003 Totally unrelated picture but I wanted to break the text up a bit.

Ok stepping of my soap box now. And feel free to totally ignore or disagree with me, I just wanted to give you my totally unimportant opinion here.
Ok, van mijn zeepkist afgestapt nu. Voel je vrij mij totaal te negeren.

There are many wise and knowledgeable women out there who can really help you with your blog and your blogging experience. If you know what to look for the internet can help you with anything.
Er zijn zo veel talentvolle en slimme vrouwen die ten volle bereid zijn je te helpen met al je blogvragen dat het internet echt elk probleem voor je kan oplossen. Hieronder geef ik een paar van mijn meest favoriete links.

Here are a couple of my favorite ‘go-to’ blogsters.

For help with photography or photoshop: Pioneer Woman is the absolute best.

For help with blogdesign or blog questions: Darcy (Life with My 3boybarians), Melanie (Blogging Basis 101), Karla (Modern Media Mom), Amanda (Blogger Buster).

For a good discussion about blog etiquette (read the comment section too!) go to Beth’s wonderful blog (The Stories of A to Z).
And Donna of Funky Junk Interiors asked for critique and got it! Part one is here and a summary of all the comments can be found in part two here .
And our very own queen of vignettes Jeannette shared how it feels to have your hard work and beautiful pictures ripped off, you can read her post here (in Dutch but if you don’t understand Dutch go there anyway and look at her amazing talent and use the translate widget).

So do you care at all about the design of a blog? Do you have things you particularly like, love or hate on blogs? Do you agree with me or do you think I have no idea what I am talking about? Please let me know I love to hear your opinion.
Vind jij het ontwerp van een blog eigenlijk belangrijk? Zijn er dingen die je speciaal leuk, lelijk of vervelend vind op andere blogs? Ben je het met me eens of vind je dat ik niet weet waar ik het over heb? Laat maar horen!

Always with Love,

vogeltje A2

I'll love you so much if you share this post...

 

 

Love,

signature

 

If you liked this post, enter your email address to receive all my future posts in your email inbox:

Comments

 1. Hi Marianne,

  Congratulations on your blog design – it looks fabulous. I spend a lot of time on my blog and I'm really happy with the look of it. I am always grateful for those bloggers who generously pass their knowledge along to all of us.

  I so dislike hearing music on blogs, that my mute button is almost always on. I find it jarring, and I don't always like it- it is a real turn-off to me.

  And I don't like a lot of blinkies – they are distracting and keep me from staying there very long.

  As always, I love what you do.

  xo
  Claudia

 2. Hi Marianne,

  Congratulations on your blog design – it looks fabulous. I spend a lot of time on my blog and I'm really happy with the look of it. I am always grateful for those bloggers who generously pass their knowledge along to all of us.

  I so dislike hearing music on blogs, that my mute button is almost always on. I find it jarring, and I don't always like it- it is a real turn-off to me.

  And I don't like a lot of blinkies – they are distracting and keep me from staying there very long.

  As always, I love what you do.

  xo
  Claudia

 3. ::cottage instincts:: says:

  The award is very well deserved! You do have a beautiful, peaceful blog with just the right amount of fun and information. You are also a terrific writer :)

 4. ::cottage instincts:: says:

  The award is very well deserved! You do have a beautiful, peaceful blog with just the right amount of fun and information. You are also a terrific writer :)

 5. Blondie's Journal says:

  Marianne!!

  Congratulations on your blog design Award. I like it so much myself. The colors are so pretty. And I also appreciate all of your advice and sources. How nice of you!

  I hope you have a wonderful week! :-)

  xoxo
  Jane

 6. Blondie's Journal says:

  Marianne!!

  Congratulations on your blog design Award. I like it so much myself. The colors are so pretty. And I also appreciate all of your advice and sources. How nice of you!

  I hope you have a wonderful week! :-)

  xoxo
  Jane

 7. Pink Princess says:

  WONDERFUL!! And congrats on the award to your great blog. I always LOVE reading it, yay.♥♥

  Liefs xoxo van Marian

 8. Pink Princess says:

  WONDERFUL!! And congrats on the award to your great blog. I always LOVE reading it, yay.♥♥

  Liefs xoxo van Marian

 9. Onder werktijd blogs lezen…?
  Ha die van mij dus vast niet want ik heb van die leuke muziek erop staan. Ook tot ergenis hier….
  Mag er graag zelf na luisteren tijdens bloggen.
  Van harte met je award. Je blog ziet er strak uit.
  Fijne avond

 10. Onder werktijd blogs lezen…?
  Ha die van mij dus vast niet want ik heb van die leuke muziek erop staan. Ook tot ergenis hier….
  Mag er graag zelf na luisteren tijdens bloggen.
  Van harte met je award. Je blog ziet er strak uit.
  Fijne avond

 11. Leuk voor je dat je zo gewaardeerd word. En idd. Soms zijn de foto's klein. Waar ik moeite mee heb is soms de kleur van de tekst, dan moet ik heel erg staren om het te lezen. En die mail, ga ik meteen even aanvinken.
  Goede tips, en iedereen mag ermee doen wat zij zelf wilt.

  groetjes Lia

 12. Leuk voor je dat je zo gewaardeerd word. En idd. Soms zijn de foto's klein. Waar ik moeite mee heb is soms de kleur van de tekst, dan moet ik heel erg staren om het te lezen. En die mail, ga ik meteen even aanvinken.
  Goede tips, en iedereen mag ermee doen wat zij zelf wilt.

  groetjes Lia

 13. casa nostra says:

  Proficiat met deze award. dat verdien je ook wel als je zoiets zelf kan maken. ik ga zo meteen eens even op haar blog kijken, want als er iets is wat ik nog eens graag wil leren dan is dat om mijn eigen blog-ontwerp te kunnen maken. knap hoor dat jij dat zo kan. wat betreft muziek op blogs vind ik ook erg irritant, ik vergeet nogal eens een blog af te sluiten voordat ik een ander open en gelijk krijg je allerlei muziek door elkaar te horen en omdat ik zelf meestal al muziek op heb staan is dat meer dan voldoende.
  hahaha, hangtafels, ik dacht er al aan toen ik mijn bericht gepubliceerd had, volgens mij is het juiste nederlandse woord: sta-tafels en jij wijst er me meteen al op.
  oh ja, guusje kruipt niet meer onder de kachel.
  had ik nog een vraagje aan jou, wat is die subscribe-button???
  en heel erg bedankt voor je blog-tips, daar kan ik denk ik wel wat mee. zo dat was ff een heel verhaal en wens ik je alvast een fijn weekend!

 14. casa nostra says:

  Proficiat met deze award. dat verdien je ook wel als je zoiets zelf kan maken. ik ga zo meteen eens even op haar blog kijken, want als er iets is wat ik nog eens graag wil leren dan is dat om mijn eigen blog-ontwerp te kunnen maken. knap hoor dat jij dat zo kan. wat betreft muziek op blogs vind ik ook erg irritant, ik vergeet nogal eens een blog af te sluiten voordat ik een ander open en gelijk krijg je allerlei muziek door elkaar te horen en omdat ik zelf meestal al muziek op heb staan is dat meer dan voldoende.
  hahaha, hangtafels, ik dacht er al aan toen ik mijn bericht gepubliceerd had, volgens mij is het juiste nederlandse woord: sta-tafels en jij wijst er me meteen al op.
  oh ja, guusje kruipt niet meer onder de kachel.
  had ik nog een vraagje aan jou, wat is die subscribe-button???
  en heel erg bedankt voor je blog-tips, daar kan ik denk ik wel wat mee. zo dat was ff een heel verhaal en wens ik je alvast een fijn weekend!

 15. Pink Princess says:

  Over mijn email., GEEN idee hoe ik dat moet doen lol. Dom misschien, ben anders best puter savvy lol.
  Kun je het mij uitleggen via mijn email??

  dutchy19 (at) gmail (dot) com

  ALS het niet teveel moeite is hoor :)

 16. Pink Princess says:

  Over mijn email., GEEN idee hoe ik dat moet doen lol. Dom misschien, ben anders best puter savvy lol.
  Kun je het mij uitleggen via mijn email??

  dutchy19 (at) gmail (dot) com

  ALS het niet teveel moeite is hoor :)

 17. Beth@The Stories of A to Z says:

  Congrats on the feature! I had no idea you had done all this lovely work yourself! You go girl :). Thanks for putting such great resources in one place. I'm bookmarking this post for future reference. (And oh yes, thanks too for the shout out. :)

 18. Beth@The Stories of A to Z says:

  Congrats on the feature! I had no idea you had done all this lovely work yourself! You go girl :). Thanks for putting such great resources in one place. I'm bookmarking this post for future reference. (And oh yes, thanks too for the shout out. :)

 19. Great info! Thanks for sharing!

 20. Great info! Thanks for sharing!

 21. Marianne, congratulations on your feature…your blog is lovely…and you should be so proud that you did it all yourself…bravo!!!

 22. Marianne, congratulations on your feature…your blog is lovely…and you should be so proud that you did it all yourself…bravo!!!

 23. Brenda @Cozy Little House says:

  Well, firstly, congratulations! Now here's my two cents. I absolutely adore your blog design. In fact, when I was having my own tweaked recently, I kept going over to yours again and again and trying to figure out just exactly what it is about yours that makes it so user-friendly. So you've done everything right. I agree with everything you said. Yes, blog design is very important to me. I hate to admit that, but I'm very visual. I can't take the music, I hate word verification, I hate dark backgrounds because they're hard to read, I hate it when folks ask me a question and I can't find a way to contact them. So I totally agree with you, and added you to my blogroll awhile back. Because you're so darned user-friendly and interesting to read!
  Brenda

 24. Brenda @Cozy Little House says:

  Well, firstly, congratulations! Now here's my two cents. I absolutely adore your blog design. In fact, when I was having my own tweaked recently, I kept going over to yours again and again and trying to figure out just exactly what it is about yours that makes it so user-friendly. So you've done everything right. I agree with everything you said. Yes, blog design is very important to me. I hate to admit that, but I'm very visual. I can't take the music, I hate word verification, I hate dark backgrounds because they're hard to read, I hate it when folks ask me a question and I can't find a way to contact them. So I totally agree with you, and added you to my blogroll awhile back. Because you're so darned user-friendly and interesting to read!
  Brenda

 25. Brenda @Cozy Little House says:

  Oh, and thanks for the links!
  Brenda

 26. Brenda @Cozy Little House says:

  Oh, and thanks for the links!
  Brenda

 27. micah @ the yellow front door says:

  Congrats on the award, you have a lovely blog!

 28. micah @ the yellow front door says:

  Congrats on the award, you have a lovely blog!

 29. You are too sweet!! I'm not blogging pro, but I know enough to recognize a beautiful blog. 😉

  What you've done here in design and content is amazing!

 30. You are too sweet!! I'm not blogging pro, but I know enough to recognize a beautiful blog. 😉

  What you've done here in design and content is amazing!

 31. Miss Marple says:

  Nou zeg, je wordt steeds meer een BNner in Blogland…ik voel me vereerd je te mogen kennen! Krijg ik dan ook een handtekening over twee weken??? 😉
  Over de muziek moet ik je echt gelijk geven, soms zit je opeens met een hartinfarct achter de computer. Tja, Blogdesign laat bij mij nogal te wensen over, ik hou het geloof ik ook in toekomst lekker simpel…(hihi, mijn werken kunnen dan beter voor zich spreken…)
  Prettig weekend! – Irma

 32. Miss Marple says:

  Nou zeg, je wordt steeds meer een BNner in Blogland…ik voel me vereerd je te mogen kennen! Krijg ik dan ook een handtekening over twee weken??? 😉
  Over de muziek moet ik je echt gelijk geven, soms zit je opeens met een hartinfarct achter de computer. Tja, Blogdesign laat bij mij nogal te wensen over, ik hou het geloof ik ook in toekomst lekker simpel…(hihi, mijn werken kunnen dan beter voor zich spreken…)
  Prettig weekend! – Irma

 33. franca@villafesta says:

  Hallo Marianne,
  Gefeliciteerd met je award,
  Wat heb je een leuk en persoonlijk blog!
  Wil je eens een kijkje nemen op de mijne? Ik hoop dat je mijn blog ook inspirerend vindt!
  Fijn weekend
  Franca

 34. franca@villafesta says:

  Hallo Marianne,
  Gefeliciteerd met je award,
  Wat heb je een leuk en persoonlijk blog!
  Wil je eens een kijkje nemen op de mijne? Ik hoop dat je mijn blog ook inspirerend vindt!
  Fijn weekend
  Franca

 35. Tureluur-Bellemietje says:

  Ooh gaaf gefelciteerd!
  tis niet makkelijk om te veranderen maar ooit ga ik het leren…

 36. Room to Inspire says:

  Congrats on your blog design being featured. Your blog is lovely! I am off to check out Beautiful Blog Designs.

  Chelsea

Speak Your Mind

*