Playing with plates

red white tablescape3

The other day we had some friends over for breakfast. And what did I do instead of baking breakfast rolls or pressing oranges?

Exactly you guessed, I played with plates.
Van de week hadden we vrienden uitgenodigd voor het ontbijt. Maar in plaats van broodjes bakken, had ik het te druk met het spelen met mijn servies.

 

tablescape in red and white

 

Of course we ended up having to eat yesterday’s bread, but my friends know that I am a blogger and that taking pictures of the table had to have priority over actually cooking breakfast.
De maaltijd die ik serveerde was dan ook niet bijzonder, maar ja mijn vrienden begrepen het gelukkig wel: foto’s maken voor mijn blog heeft altijd prioriteit.

red white tablescape2

This was my first attempt at making a real tablescape. I loved it, I could make a habit out of this.
Ik had eigenlijk nog nooit geprobeerd om een tafel zo helemaal aan te kleden. Het was erg leuk om te doen, dus dit ga ik vaker uit proberen.

 

I think you might like this too

.

If you liked this post enter your email address to subscribe to posts via email:


36 Comments

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

 1. Your cool friend Cheryl says

  What a delightful little table! I big, pink puffy heart LOVE it!

  Visiting from Kimba's…

 2. Miss Marple says

  Hey, je bent lekker aan het bloggen geslagen in de laaste week!
  En mocht je nog eens willen oefenen met het tafel dekken, nodig mij gewoon voor het ontbijt uit, ik breng dan wel verse broodjes uit Duitsland mee 😉

  LG en een zonnige dag – Irma

 3. my day says

  Hoi Marianne,
  ik zie dat jij ook al van dat mooie rode servies hebt,heerlijk hè om er mee te variëren.Je ontbijttafel ziet er erg gezellig uit en een beschuitje of zelfgebakken broodje smaakt dan altijd lekker.
  Groetjes, Ingrid.

 4. my day says

  Hoi Marianne,
  ik zie dat jij ook al van dat mooie rode servies hebt,heerlijk hè om er mee te variëren.Je ontbijttafel ziet er erg gezellig uit en een beschuitje of zelfgebakken broodje smaakt dan altijd lekker.
  Groetjes, Ingrid.

 5. LiLi M. says

  Hahaha, oud brood…maar dan wel van een gezellige tafel. Bij mij ligt de prioriteit altijd andersom. Ik kan, volgens kenners zullen we dan maar zeggen, goed koken…de tafel dekken komt dan natuurlijk altijd weer op het laatste moment…Maar ik moet er toch bij zeggen dat ik zoveel leuk servies en tafelkleden heb, dat het toch altijd wel aardig is, alleen niet zoals ik in mijn hoofd had. Vooral niet als zeker persoon je assisteert en de 'side dish' serveert in het pastel servies terwijl ik nu net het roodwitte gecombineerd met creme regout op tafel had staan. Fijne dag!

 6. LiLi M. says

  Hahaha, oud brood…maar dan wel van een gezellige tafel. Bij mij ligt de prioriteit altijd andersom. Ik kan, volgens kenners zullen we dan maar zeggen, goed koken…de tafel dekken komt dan natuurlijk altijd weer op het laatste moment…Maar ik moet er toch bij zeggen dat ik zoveel leuk servies en tafelkleden heb, dat het toch altijd wel aardig is, alleen niet zoals ik in mijn hoofd had. Vooral niet als zeker persoon je assisteert en de 'side dish' serveert in het pastel servies terwijl ik nu net het roodwitte gecombineerd met creme regout op tafel had staan. Fijne dag!

 7. Princess Of Pink says

  mooi dat rode servies! En dank je wel voor je lieve berichtkje in mn gastenboek. Als je goed kijkt op mijn blog dan kun je in de laatste collages OOK mijn rose lavendel zien. Het is vrij licht rose, maar heel anders dan de paarse. Kijk maar even, lol.

  Groetjes van marian

 8. Princess Of Pink says

  mooi dat rode servies! En dank je wel voor je lieve berichtkje in mn gastenboek. Als je goed kijkt op mijn blog dan kun je in de laatste collages OOK mijn rose lavendel zien. Het is vrij licht rose, maar heel anders dan de paarse. Kijk maar even, lol.

  Groetjes van marian

 9. Morning T says

  Your table is beautiful and you captured some amazing photos. Very creative with the teacups, good job!

 10. Morning T says

  Your table is beautiful and you captured some amazing photos. Very creative with the teacups, good job!

 11. Amanda @ Serenity Now says

  Hi, Marianne! Thanks so much for visiting my blog. :) I love your tablescape–very pretty!

 12. Lori says

  oooooh, that looks SO pretty Marianne…i love you you mixed and matched the place settings…gorgeous table!!!

 13. Lori says

  oooooh, that looks SO pretty Marianne…i love you you mixed and matched the place settings…gorgeous table!!!

 14. Susan (Between Naps on the Porch) says

  Marianne, I'm so glad you have your priorities straight! LOL :-) This tablescape is beautiful! Love your red and white transferware and those great salad plates! Your guest didn't need a lot of fancy food because your beautiful tablescape was a feast for the eyes! Hope you join in again, my friend! Susan

 15. Susan (Between Naps on the Porch) says

  Marianne, I'm so glad you have your priorities straight! LOL :-) This tablescape is beautiful! Love your red and white transferware and those great salad plates! Your guest didn't need a lot of fancy food because your beautiful tablescape was a feast for the eyes! Hope you join in again, my friend! Susan

 16. BROCANTE says

  Lovely plates! I am sure even yesterdays bread tasted lovely on such a delightful table! Have a wonderful week end!

 17. Poppedijne says

  Heel mooi Marianne en met een kleine Hollandse toets vind ik. Zal wel komen door de rood/witte combinatie.

 18. Regina says

  Hi Marianne
  Das rote Geschirr sieht sehr schön aus.Ich liebe Rot und Weiß.Just wonderful!!!!!!!!!
  Have a nice week!
  Regina