My Winter White Vignette: A Question of Elimination

 White winter decoration2

 

Christmas has left our nest. Today I got rid of all the Christmas decorations and reluctantly got into ‘back to work’ mood.
Vandaag heb ik alle kerstdecoraties opgeruimd en ben ik begonnen met de mentale voorbereiding op het ‘weer aan het werk gaan’ morgen.

 

fake snow in glass 

 

The Christmas holidays were wonderful. We ignored all the plans we made for projects and chores and instead we played card games, listened to music, ate good food, made a few trips, visited with friends and family and just had a very nice relaxing time. 
Ik had natuurlijk weer honderd-en-een plannen gemaakt voor de kerstvakantie en daar is helemaal niets van uitgekomen. In plaasts daarvan hebben we het heerlijk rustig aangedaan en vooral ontelbaar veel potjes kaart gespeeld met de top 2000 op de achtergrond.

 

Mercury glass candles and white flowers

 

I love decorating for the holidays. I love getting rid of all the decorations even more. The house feels wonderful airy and free without all the hoopla of the seasonal decorations. My winter decoration now has been a question of elimination. I just got rid of the red and the gold, the beads and the balls and the excess of everything. I left some of the white and silver because I love that look for winter too.
Ik vind het altijd heerlijk om de kerstspullen uit te halen, maar ik vind het eigenlijk nog lekkerder om ze weer op te ruimen. Het huis voelt dan altijd zo ruim en licht aan. Ik heb een aantal van mijn kersthoekjes heel erg vereenvoudigd en alle glitter en glimmer weg gehaald en heb nu een paar hele rustige witte en zilveren hoekjes over. Zo kan ik de maand januari wel door.

 

Mercury glass decoration

 

Now the new year has officially begun. Time to put all of my good intentions into action. The Christmas holiday is always a time of reflection and soul-searching for me. Looking back at the year that has passed and looking forward to everything that still lies ahead.
Voor mij is de kerstvakantie altijd een hele reflectieve tijd. Ik kan het niet laten om terug te kijken en plannen te maken voor het nieuwe jaar. Ik heb dan ook al weer onnoemelijk veel lijstjes gemaakt met plannetjes en wensen voor 2010.

 

Mercury silver candle holders 

I have lots of plans for 2010. I aim to make it a great, positive and productive year. You wouldn’t believe the number of lists I have been making for all the things I want to tackle this year. But I will be sharing them with you soon, so that you can see for yourselves how ambitious, driven and totally ridiculous I can be….
De komende tijd zal ik een paar van die lijstjes met jullie delen. Dan kunnen jullie zelf zien hoe ambitieus, gedreven en totaal belachelijk ik kan zijn….

 White winter decoration

I hope you all had a wonderful Christmas holiday too. And I wish all of you, incidental visitors, faithful readers, followers, lurkers and commenters the very best for 2010! May all your dreams come too and then some.
Ik hoop dat jullie allemaal een fantastische kerstvakantie  hebben gehad. En ik wens jullie allemaal, of jullie nou toevallige bezoekers, vaste lezers, volgers of blogvrienden zijn een fantastisch 2010! Dat all jullie dromen mogen uitkomen en dan nog een beetje meer.

 

White winter shell ball

 

Love,

 

vogeltje A2

 

 

 

White winter decoration2

I think you might like this too

.

If you liked this post enter your email address to subscribe to posts via email:


14 Comments

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

 1. Pink Princess says

  Je hebt het weer mooi gemaakt! Ook ik ben aan de slag geweest vandaag…

  Nog de allerbeste wensen voor 2010, en dat je heel veel van je lijstjes mag wegstrepen het komende jaar :)

 2. lia says

  Hier ook alles al opgeruimd en schoon gemaakt. Heerlijk vind ik het. En moet zeggen dat ik de gewone dagen ook wel weer waardeer.

  fijne week, lia

 3. Lori says

  everything looks really pretty Marianne!!! i hope your 2010 is off to a great start…and the rest of your year is full of blessings!!!

 4. Miss Mustard Seed says

  I love your apothocary jars and mercury glass. Gorgeous pictures, as always. I hope 2010 is a wonderful year for you!

 5. corry says

  Nog de allerbeste wensen voor 2010! Veel succes met je goede voornemens en lijstjes. Ik ben jammer genoeg niet goed met lijstjes, er komt bij mij nooit wat van terecht!

 6. Miss Marple says

  Hihi, precies hetzelfde zei ik gistern nog tegen Carsten; het is heerlijk om voor de kerst te versieren. maar nog fijner alles weer op te ruimen…ECHT!
  Mijn kerstdagen zijn ook voor een deel aan reflectie van het afgelopen jaar gebruikt, maar meer nog om me op het nieuwe jaar te verheugen. Het is echt alsof je woorden voor mijn voornemens hebt gevonden. Ik durf het alleen nog niet al te luid uit te spreken, omdat ik bang ben, dat het oude ikje nog om de hoek staat te wachten…
  We'll see!
  Lieve groetjes – Irma

 7. Elly says

  Lieve Marianne,
  A. je bent niet belachelijk met al je lijstjes B. misschien geeft het wel meer rust als je ze niet al te lang maakt! (Spreekt zij uit ervaring!)
  Marianne, ik heb dit jaar weer genoten van je blog en ik hoop op weer een jaar vol leuke verhalen en mooie foto's en natuurlijk je lijstjes!
  Mooi al dat zilver met wit, is bij mij nu ook een beetje de hoofdtoon. Lekker rustig na die "volle" kersttijd.
  Lieve groet Elly
  P.s. voor de kerst heb ik een pakje naar je toegestuurd, maar begin nu te twijfelen of het wel aangekomen is! Het was in ieder geval bedoeld als klein bedankje voor die enorme mooie doos spulletjes die ik van je kreeg dit jaar!

 8. LiLi M. says

  Ahhh lijstjes…ik ben er dol op! Ik heb honderden boekjes met lijstjes en die bewaar ik dan natuurlijk weer. Ik heb zelfs nog een boekje met oa een lijst van zelfgemaakte spullen die ik in mijn winkel zou gaan verkopen van toen ik 14 was! Lijstjes…heel gewoon hoor!