Mixed media card

White collage card detail

Recently I send of a package to a dear blog friend. Since she has received the package by now, I can show you the card I made for her.
Verleden week stuurde ik een pakketje naar Marjolijn van Something White. Inmiddels is het er gearriveerd dus nu kan ik jullie de kaart laten zien die ik voor haar gemaakt had.

White collage card detail2
I made the card for Marjolijn from Something White, and with that blogname it isn’t a surprise that her favorite color is white.

White collage card
I used the work of Rachel Emilie Jackson that was published in a 2008 number of Somerset Handcrafted, as my inspiration.

This card was not the only thing I have been creating. I have been very busy working on the package I am making for my first giveaway winner. (Marie if you are reading this, look away or you will spoil the surprise). Here is a little sneak peak of some of the things I am creating for her.
Ik ben ook druk bezig geweest met het werken aan mijn eerste giveaway. Hier is een eerste blik op een paar projectjes die ik voor de winnaar aan het maken ben.

Foto collage giveaway
The theme for the giveaway was red-white-blue, but Marie has told me that her favorite colors are black and white. So I changed the plans a bit and have been working on some projects in her favorite colors.

Lately I have really been indulging myself. I guess it is my way of chasing away the ‘I need a vacation blues ….’.
After my shopping spree at Ikea, I have also bought myself a couple of new books.
Na mijn uitstapje naar Ikea ben ik nog niet opgehouden met kopen. Ik heb ook een heerlijke stapel woonboeken gekocht. De meeste zijn jullie vast al bekend. Ik had ze ook al eens in de bieb geleend, maar ik wilde ze gewoon zelf hebben.

stack of books

I am sure most of you are already familiar with the first one, ‘At home with white’ by Atlanta Bartlett. I had gotten it at the library once already, but it is so inspirational that I really wanted to own it myself. That is also true for the Tilda books Sew pretty (you see here sew pretty Christmas, sew pretty home is still in the mail).

These are the kind of books that I look at over and over, constantly dreaming of all the projects I am going to make out of them. The home-made vintage book by Christina Strutt also provides a lot of projects to dream about.

The book ‘De Woonkamer/ the living room’, is the Dutch edition of a Pottery Barn book. I found it in the discount section of Ikea and I really like it because it provides lots of inspiration for how I can combine my vintage tastes with My Love’s need for modern design.

The final thing I want to show you is an idea I stumbled onto yesterday. Look at this terrace wall!

Plate wall

I walked by it yesterday and had to go back to take a picture. I have a couple of plates like that. Souvenirs from a vacation in the Provence years ago. I love this idea! I am so going to collect more of these plates and copy this.
Gister liep ik zo maar voorbij dit terras. Ik ben speciaal terug gegaan om die muur te fotograferen. Ik vind dit zo mooi dat ik het ga nadoen in de tuin. Een paar van die borden heb ik al van een vakantie lang geleden in de Provence, nu moet ik er alleen nog een paar bijsparen.

 

I think you might like this too

.

If you liked this post enter your email address to subscribe to posts via email:

16 Comments

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

 1. Lori says

  Marianne, what a pretty card you made for your friend…i just know she loves it…i see i am going to have to add to my amazon wish list, those books all look beautiful!!!

 2. Lori says

  Marianne, what a pretty card you made for your friend…i just know she loves it…i see i am going to have to add to my amazon wish list, those books all look beautiful!!!

 3. Bonjade says

  Prachtig zeg….wat zal ze blij zijn met zo'n mooie kaart.
  En die muur….idd een errug leuke tip….hmm even mijn servies doorspitten….
  Fijne avond

 4. Bonjade says

  Prachtig zeg….wat zal ze blij zijn met zo'n mooie kaart.
  En die muur….idd een errug leuke tip….hmm even mijn servies doorspitten….
  Fijne avond

 5. LiLi M. says

  ooh je kaart is prachtig geworden, die zal best in de smaak vallen! Heb je hiervoor je nieuwe oude stempels gebruikt? Ik vind dit lettertype iig helemaal geweldig en zo'n vintage uitstraling hebben. Je boeken zijn leuk, ik ken alleen die van Christina Strutt niet, hoewel die altijd aanbevolen wordt als je de boeken van Kaari Meng besteld hebt. Veel plezier ermee! Oh zo'n wandje met borden….Toen mijn vader overleed hadden we ineens dozen met Delfts blauwe borden en mijn idee was toen om 1 wand te 'stippelen' met al die borden. Mocht niet van hubby :-(
  Ja, jij bent echt niet de enige die af en toe keihard tegen de stroom moet inroeien en dan nog niet haar zin krijgt! We houden gewoon vol!

 6. LiLi M. says

  ooh je kaart is prachtig geworden, die zal best in de smaak vallen! Heb je hiervoor je nieuwe oude stempels gebruikt? Ik vind dit lettertype iig helemaal geweldig en zo'n vintage uitstraling hebben. Je boeken zijn leuk, ik ken alleen die van Christina Strutt niet, hoewel die altijd aanbevolen wordt als je de boeken van Kaari Meng besteld hebt. Veel plezier ermee! Oh zo'n wandje met borden….Toen mijn vader overleed hadden we ineens dozen met Delfts blauwe borden en mijn idee was toen om 1 wand te 'stippelen' met al die borden. Mocht niet van hubby :-(
  Ja, jij bent echt niet de enige die af en toe keihard tegen de stroom moet inroeien en dan nog niet haar zin krijgt! We houden gewoon vol!

 7. Miss Marple says

  Nou, daar zal Marjolijn wel blij mee zijn! (Wie niet???)
  Ik heb dat ook met boeken…als ze me bevallen MOET ik ze zelf hebben, uitlenen is dan geen optie ;-)Daarbij heb ik ook nog 10 jaargangen Ariadnes uit de jaren '90 staan, die ik minstens 1 x per jaar doorblader en het grappige is, dat me dan elk jaar andere dingen opvallen, die ik zou willen maken.

  Lieve groetjes – Irma

 8. Miss Marple says

  Nou, daar zal Marjolijn wel blij mee zijn! (Wie niet???)
  Ik heb dat ook met boeken…als ze me bevallen MOET ik ze zelf hebben, uitlenen is dan geen optie ;-)Daarbij heb ik ook nog 10 jaargangen Ariadnes uit de jaren '90 staan, die ik minstens 1 x per jaar doorblader en het grappige is, dat me dan elk jaar andere dingen opvallen, die ik zou willen maken.

  Lieve groetjes – Irma

 9. Stephenie says

  That card you made is so BEAUTIFUL!!! You really did such an amazing job…Just love it..
  STephenie

 10. Stephenie says

  That card you made is so BEAUTIFUL!!! You really did such an amazing job…Just love it..
  STephenie

 11. Catharina Maria says

  Dit doet mij aan Portugal denken .
  De muren van pottenbakkerijen zijn daar ook zo mooi met borden opgesiert .
  Lieve groet Rini

 12. Catharina Maria says

  Dit doet mij aan Portugal denken .
  De muren van pottenbakkerijen zijn daar ook zo mooi met borden opgesiert .
  Lieve groet Rini